Kersti Sarapuu Mart Helme hinnangust geidele: see on tema isiklik seisukoht (5)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Paide linna vana koalitsiooni liikmetest pidi esimesena oma kohast loobima Kersti Sarapuu.
Paide linna vana koalitsiooni liikmetest pidi esimesena oma kohast loobima Kersti Sarapuu. Foto: Raul Mee

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu leiab, et siseminister Mart Helme võiks õppida selgeks, et kõik, mida sülg suhu toob, ei peaks intervjuus avaldama. 

«Leian, et kõike, mida – vabandust väljenduse eest – sülg suhu toob, ei peaks intervjuus rääkima. Eriti veel minister. Millise mulje jätab selline avaldus Eestimaast? Mina olen Eestit pidanud sõbralikuks ja hoolivaks riigiks, kus kõigil peaks olema hea elada,» ütles Sarapuu. 

«Mõistan kategooriliselt hukka Mart Helme väljaütlemise, kus ta soovitab teatud seksuaalse sättumusega inimestel meie hulgast ära minna. Tegemist on Mart Helme isikliku seisukohaga,» lisas Sarapuu. 

Ta meenutas koalitsioonilepingut, mis ütleb, et ühine eesmärk on esindada kõiki Eestimaa inimesi ning edendame sidusat, hoolivat ja sallivat ühiskonda, mille liikmed tunnevad end turvaliselt ja ühiskonna ellu kaasatuna. «Mart, tuletan meelde, et koalitsioonilepingul on ka sinu allkiri,» märkis Sarapuu. 

Lisaks meenutab ta Helmele ka põhiseadust, kus on kirjas, et kõik on seaduse ees võrdsed. Kedagi ei tohi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste, samuti varalise ja sotsiaalse seisundi või muude asjaolude tõttu. Rahvusliku, rassilise, usulise või poliitilise vihkamise, vägivalla ja diskrimineerimise õhutamine on seadusega keelatud ja karistatav. 

«Meil kõigil, selgelt ja üheselt ka poliitikutel, tuleb pingutada, et ühiskonnas oleksid võrdsed võimalused igal Eestimaa inimesel,» märkis Sarapuu ja lisas, et seda sõltumata soost, sünnikohast, emakeelest, sotsiaalsest taustast, puudest, nahavärvist, vanusest, seksuaalsest sättumusest või mistahes muudest tunnustest. «Kõik me oleme seaduse ees võrdsed. Hoolivus liidab!»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles