Siseminister Deutsche Wellele: las geid jooksevad Rootsi (84)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Siseminister Mart Helme toonitas intervjuus välisajalehele: seaduses peab olema üheselt ja selgelt kirjas, et abielu sõlmitakse mehe ja naise vahel.
Siseminister Mart Helme toonitas intervjuus välisajalehele: seaduses peab olema üheselt ja selgelt kirjas, et abielu sõlmitakse mehe ja naise vahel. Foto: Mihkel Maripuu

Siseminister Mart Helme (EKRE) andis pika intervjuu väljaandele Deutsche Welle, kus ta rääkis, miks võib abielu olla ainult mehe ja naise vaheline liit, ning kinnitas, et vaatab seksuaalvähemuste poole ebasõbralikult.

Deutch Welle ajakirjanik Konstantin Eggert küsis intervjuus Helmelt Eestis tuleva abielureferendumi kohta. Minister rõhutas ajakirjanikule, et EKRE seisukoht on selles kõigutamatu: seaduses peab olema üheselt ja selgelt kirjas, et abielu sõlmitakse mehe ja naise vahel. «Kui see teile ei meeldi, siis denonsseerigem kooseluseadus. Seda pole nad valmis tegema, mis tähendab aga seda, et meie referendum on vajalik. Me tahame, et riik säiliks, kuid ilma laste ja moraalita ei saa see säilida,» ütles Helme.

Ajakirjanik tundis seepeale huvi, kas geid võivad eesti rahva üle ujutada. «Las jooksevad Rootsi. Seal on kõik olemas, kõik vaatavad neid viisakalt,» vastas Helme. «Kas teie vaatate ebaviisakalt?» päris ajakirjanik edasi. «Mina tõepoolest vaatan ebasõbralikult,» kinnitas Helme. Tema sõnul pole see homofoobia. «Ütleksin, et need inimesed, kes räägivad, et meie referendumit pole vaja, on heterofoobid. Nad ronivad heteroseksuaalide voodisse. Nemad ronivad, aga meie ei roni nende voodisse. Kui nemad võivad teha oma homopropagandat, siis meie võime teha ka teist propagandat,» ütles siseminister.

Kommentaarid (84)
Copy
Tagasi üles