Popov: Eesti koroonameetmed on olnud tõhusad (3)

BNS
Copy
Arkadi Popov
Arkadi Popov Foto: Tairo Lutter

Eesti koroonaviirusega nakatumise näitaja viimase kahe nädala jooksul 100 000 elaniku kohta on Euroopa üks madalamaid, vahendas laupäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Selle põhjuseks nimetavad sotsiaalminister Tanel Kiik ja terviseameti meditsiinistaabi juht Arkadi Popov inimeste õiget käitumist.

Lisaks sellele, et koroonaviirusega nakatumise näitaja on Eestis Euroopa üks madalamaid, on Eesti ka nende riikide seas, kus nakatumise näitaja pole viimastel nädalatel tõusnud, vaid on isegi languses.

 Popovi sõnul on rakendatud meetmed olnud tõhusad ja inimesed järgivad neid. Nii on ära jäänud mitmed üritused ning nakatunud ja lähikontaktsed on püsinud kodus.

«Meil on olnud väga konkreetsed kolded konkreetsetes kohtades ja õnnestus need võtta kontrolli alla suhteliselt kiiresti. Inimesed, kellega epidemioloogid ja inspektorid terviseametist võtsid ühendust, käitusid väga-väga mõistlikult ehk nad täitsid kõik need reeglid,» selgitas Popov.

«Kõik meetmed on välja töötatud koostöös teadlastega ja koostöös ekspertidega just selleks, et viiruse levikut tõkestada. Ja praegu võib öelda, et nendest on olnud ka kasu,» sõnas Kiik.

Kõik ei ole veel sugugi korras. Popov ütles, et hea oleks, kui nakatumise näit 100 000 elaniku kohta oleks väiksem kui 15. Kiik hoiatas mugavaks muutumise eest, sest viirus pole kuhugi kadunud. Teistes riikides on nakatumiste arv järjest tõusmas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles