Kaspar Kurve: lageraiete lõpetamine ei lõpeta kaugeltki metsamajandust (3)

BNS
Copy
Kaspar Kurve.
Kaspar Kurve. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Roheliste esimees Kaspar Kurve kirjutab erakonna blogis, et metsamajandus ja sellest saadav tulu jääb alles ka pärast lageraiete lõpetamist.

«Kui räägime lageraiete lõpetamisest, siis ei räägi me ju metsamajandamise lõpetamisest, metsadebati küsimus on lihtsalt selles, milliste meetoditega see käib. Eestil on täna veel ideaalne võimalus kujundada oma loodusest ning puidust bränd – esimene ökoloogiliselt jätkusuutlikult metsi majandav riik maailmas,» kirjutab Kurve. «Üha enam keskkonnateadlikus maailmas oleks see nii kõva sõna, et ainuüksi loodusturismist sissetulev raha kompenseeriks tohutud raiemahud, millest täna üle poolte ahjudesse aetakse ning suurem osa odava toorainena Eestist välja viiakse.»

«Spektri teises otsas näen tihti sotsiaalseid ning kultuurilisi argumente. Ka need on legitiimsed väited ning esmapilgul tundub, et isegi RMK on nendest aru saanud – kaardistatakse (aga ei avalikustada) kõrgendatud avalikkuse huviga alasid, peetakse kaasamiskoosolekuid ja nii edasi. Aga ka siin on konsensuse leidmine äärmiselt keeruline – eelmisel nädalas Sakus toimunu on selle elav näide: kohalikud inimesed mobiliseerisid jõud ning tegid sellise protesti RMK metsamajandamise vastu, millest isegi meedia ei saanud mööda vaadata. On arusaadav, et kohalikel on kodumetsaga erilised tunded – metsas ongi mõnus jalutada, mõelda, marju ning seeni korjata ja väga paljut veel.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles