Tippmarki parandanud Kiibus: võib öelda, et lühikava oli peaaegu ideaalne

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eva-Lotta Kiibus võistlushoos.
Eva-Lotta Kiibus võistlushoos. Foto: Imago Images/Nordphoto/Scanpix

Septembri lõpus sai 17-aastane Eva-Lotta Kiibus rõõmustada esimese ISU kategooria võistluse triumfi üle, kui ta kogus Oberstdorfis Challenger-sarja avaetapil kogusummas 173,53 silma. Sel nädalavahetusel jätkas eestlanna oma head hoogu Budapestis, sarja teisel etapil, kust ei tulnud küll esikohta, kuid vähemalt isikliku rekordi parandus. Kiibuse uus tippmark on 184,27, mis andis Ungaris belglanna Loena Hendrickxi (198,87) järel teise koha.

«Kõik sai tehtud nii, nagu plaanisime. Võib öelda, et tegemist oli peaaegu ideaalse sooritusega ja seda näitas ka tulemus, sest lühikavaga teenisin viis punkti enam (65,37) kui varem. Muidugi saab alati paremini teha, kuid olen kindlasti rahul,» sõnas varasemat, jaanuaris EMil püstitatud isiklikku rekordit enam kui kolme punktiga parandanud eestlanna.

Küll jättis tema jaoks natukene soovida vabakava esitus, mille eest teenis Kiibus 118,90 silma. «See polnud kõige puhtam ja mitmed vead libisesid sisse. Kui sammud ja piruetid tulid ilusti välja, siis hüpped olid veidi mustad,» tõdes Anna Levandi hoolealune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles