Kersti Kaljulaid: Eesti inimesed väärivad paremat (55)

Brita-Maria Alas
Copy
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Sander Ilvest

President Kersti Kaljulaid leiab, et Mart Helme ei sobi oma seisukohtade tõttu Eesti Vabariigi valitsusse, viidates reedel avaldatud Deutsche Welle intervjuule, kus siseminister soovitas geidel Rootsi minna või seal elada. Samuti vestles Kaljulaid laupäeva hommikul peaministriga, kellele oma seisukoha edastas.

«Ma ei mõista siseminister Mart Helme varjamatut vaenu meie ühiskonna vastu. Jutt on ju meie oma inimestest – meie politseinikud ja õpetajad, meie loomeinimesed ja ehitajad, meie naabrid, töökaaslased, sõbrad. Ka võhivõõrad, kuid siiski meie inimesed. Nende jagamine ja liigitamine seksuaalse sättumuse, nahavärvi või mõne muu tunnuse alusel õigeteks ja valedeks, meieks ja nendeks, on lubamatu, äraspidine meie põhiseaduse vaimule ja ka inimlikult lihtsalt tülgastav,» kirjutas president sotsiaalmeedias.

«Jah, muidugi on see provokatsioon, millega jagatakse inimesed väärtuslikemaks ja vähemväärtuslikemaks selle alusel, millisena nad sündinud on. Millist ajajärku see asjaolu meile meenutab?» arutles ta.

«Mul on häbi ja mul on kurb, et Eesti inimesed, kes usuvad Eesti põhiseaduses kirjapandut, et seaduse ees oleme oma kodus kõik võrdsed ja kes arvavad seega poliitikute omavoli eest end kaitstud olevat, said järjekordselt teada, et meil on valitsuses minister, kellele Eesti inimeste inimväärikus on vähem oluline tema õigusest kasutada võimupositsiooni teiste alandamiseks.»

Kaljulaid leiab, et kurjusega ei tohi leppida ja see ei saa olla kunagi poliitiline programm või põhjendatud ühe erakonna poliitikana. «Sel hetkel, kui me kurjuse normaliseerime, okupeerime me iseendid,» kirjutas ta.

Kommentaarid (55)
Copy
Tagasi üles