Lääne-Tallinna keskhaigla uueks juhiks valiti Arkadi Popov (2)

Andres Einmann
Copy
Arkadi Popov
Arkadi Popov Foto: Tairo Lutter

Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse uueks esimeheks valiti Arkadi Popov, kes alustab uues ametis 5. detsembrist.

Lääne-Tallinna keskhaigla juhatus jätkab senise kolmeliikmelise asemel neljaliikmelisena, ravijuhiks ja neljanda liikmena alustab 5. detsembrist tööd senine haiglajuht Imbi Moks.

Lääne-Tallinna keskhaigla nõukogu esinaise Merike Martinsoni sõnul oli valikukomisjoni otsus üksmeelne.

«Nõukogu otsustas valida haigla juhatusse kaks uut liiget, sest Lääne-Tallinna keskhaigla puhul on tegemist pealinna ühe suurema ja mitmeprofiilse keskhaiglaga. Ühtlasi on meil ees ootamas mahukas töö Tallinna Haigla realiseerimisel, mis eeldab väga suurt töömahtu ning seepärast nõukogu otsustas juhatuse esimehe kõrvale valida ka juhatuse liikmena ravijuhi,» selgitas Martinson.

Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimehe kohale laekus kokku kuus avaldust, kõik kandidaadid kutsuti ka vestlusvooru.

Lääne-Tallinna keskhaigla kuulutas septembris välja avaliku konkursi juhatuse esimehe kohale seoses praeguse juhatuse esimehe ametiaja lõppemisega tänavu detsembri alguses.

Konkursi viis läbi Lääne-Tallinna keskhaigla ja valikukomisjoniks oli haigla nõukogu liikmed ning juhi konkursi läbiviimisele oli kaasatud väliseksperdina Fontes PMP OÜ partner ja juhtivkonsultant Kaire Laas ning Lääne-Tallinna keskhaigla kliinikute esindajana kirurgiakliiniku juht doktor Andres Kork.

Popovi kandidatuuri avalikustamine maksis Peeter Mardnale ametikoha

Eelmisel nädalal kutsus Tallinna linnavalitsus Lääne-Tallinna keskhaigla nõukogust ja uue haiglajuhi valikukomisjonist tagasi doktor Peeter Mardna, kes oli avalikustanud, et Arkadi Popov on üks kandidaat haiglajuhi kohale.

Hiljuti ütles nõukogu liige Mardna Õhtulehele, et linnapea Mihhail Kõlvart näeb sellel kohal regionaalhaigla kiirabikeskuse juhatajat Arkadi Popovi. Lisaks mainis Mardna ajalehele, et tema eelistaks juhina praegust juhti Imbi Moksi.

Seepeale teatas Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna eest vastutav abilinnapea Betina Beškina eile, et konkursi kohta salajasi andmeid ja oma eelistusi avaldades kaotas Mardna linnavalitsuse usalduse ning ta arvatakse haigla nõukogust ja konkursi valikukomisjonist välja.

Linnapea Kõlvart tunnistas, et on Popoviga haiglajuhiks kandideerimise teemal rääkinud. «Linna huvides on, et avalikel konkurssidel osaleks palju häid juhikandidaate. Küsisin Popovilt, kas ta on mõelnud haiglajuhi konkursil osaleda,» ütles linnapea.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles