Tartu sulgpallurid näitavad taset

Lenel Karu
Copy
Kristin Kuuba mängis viimati Eestis sulgpalli Euroopa karikaetapil Yonex Estonian International. Läinud nädalavahetusel jõudis ta Taani kõrgetasemelisel võistlusel 16 parima sekka.
Kristin Kuuba mängis viimati Eestis sulgpalli Euroopa karikaetapil Yonex Estonian International. Läinud nädalavahetusel jõudis ta Taani kõrgetasemelisel võistlusel 16 parima sekka. Foto: Madis Veltman

Kui esmaspäeval sai leheveergudel rõõmustatud noorte Eesti sulgpallimeistrivõistlustelt Tartusse toodud suure medalisaagi üle, siis samal ajal peeti võõrsil veel mitu põnevat reketiduelli. Kolme tartlannat saatis eelmisel nädalal edu kõrgetasemelisel Euroopa võistlusel Taanis, Denmark Open 750 turniiril, kuhu pääsevad osalema maailma parimad, kuni 32. kohal asuvad mängijad.

Loobumisvõit avas ukse

Eesti parim naissulgpallur Kristin Kuuba pääses Taanis 16 parima hulka ning talle loositi naisüksikmängus vastaseks jaapanlane Akane Yamaguchiga, kes aga kohale ei tulnudki. Kuuba sai loobumisvõidu, liikus järgmisesse ringi, kus talle astus vastu Saksamaa esinumber Yvonne Li. Esimese geimi Kuuba kaotas, teise võitis ja kolmanda kaotas taas (16:21, 21:13,14:21). «Ma ei suutnud Saksa esireketit alistada, aga mäng oli tasavägine ja võitluslik. Jäi kripeldama, et ma ei kasutanud oma võimalusi täielikult ära,» selgitas Kuuba.

Ta hakkas suvel treenima uues Saksamaa tiimis BC Wipperfeld, mille koosseisus tegi nädalavahetusel ka Saksamaa Bundesligas hea tulemuse. «Tunnen ennast uues tiimis erinevate rahvuste keskel väga hästi. Suutsin alistada indoneeslasest vastase 3:0 ja tuua tiimile kindla punkti,» lisas Kuuba.

Samm kõrgemale

Üheksandale kohale tulid Taanis naispaarismängus tartlannad Helina Rüütel ja Kati-Kreet Marran. «Me ei uskunud, et saame nii tugeval turniiril osaleda ja võistelda koos maailma paremikuga,» rääkis Rüütel.

Helina Rüütel (vasakul) ja Kati-Kreet Marran osalesid Taani tippvõistlusel esimest korda ning tulid esimesest ringist võidu, teisest aga kaotusega.
Helina Rüütel (vasakul) ja Kati-Kreet Marran osalesid Taani tippvõistlusel esimest korda ning tulid esimesest ringist võidu, teisest aga kaotusega. Foto: Sulgpalliliit

Avaringis võitsid Rüütel ja Marran endast maailma edetabelis 13 kohta kõrgemal asuvat paari Vimala Heriau – Margot Lambert. «Ma uskusin, et oleme selle mängu suutelised võitma, kui jääme enesekindlaks ja positiivseks,» selgitas Rüütel.

Seejärel tuli neil vastu võtta kaotus Prantsusmaa paarilt Anne Tran ja Emilie Lefel. «Vastased mängisid taktikaliselt meie vastu väga hästi, me ei suutnud palli mängus hoida ning eksisime liialt vara,» lisas ta.

Kuidas on tartlannad sulgpallis nii edukad? Kuuba sõnul peitub vastus järjepidevas töös. «See pole tulnud järsku, vaid treenerid näevad mängijate arenguga kõvasti vaeva,» rääkis Kuuba.

Rüütli hinnangul mängivad rolli iganädalased treeningud. «Näiteks harjutame kaks korda nädalas koos kogu Eesti sulgpallikoondisega,» ütles ta.

Ramona Üprus
Ramona Üprus Foto: Oleg Hartsenko

Pühapäeval sõidab Euroopa juunioride meistrivõistlustele värske kolmekordne Eesti noorte meister Ramona Üprus (TÜASK), kelle sõnul on Tartus hea harjutada. «Tartlannad saavutavad häid tulemusi, sest sulgpall on muutunud viimasel ajal kõvasti professionaalsemaks. Suur osa Eesti tippudest toimetab Tartus ning on meile head treeningupartnerid,» rääkis Üprus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles