Gunnar Bergvald: ma ei ole Eesti riigi jaoks kaduma läinud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru vangla eksjuht Gunnar Bergvald kohtus.
Murru vangla eksjuht Gunnar Bergvald kohtus. Foto: Mihkel Maripuu

Murru vangla endise asejuhi Gunnar Bervaldi sõnul ei ole ta pärast pikka kohtuteed Eesti jaoks kaduma läinud, kuid ilmselt ei ole ta veel valmis töötama riigiteenistuses.

«Ma ei ole riigi jaoks kaduma läinud, olen praegu olemas kui kodanik, maksumaksja, lapsevanem, küll aga, mis puudutab avalikku teenistust, siis arvan, et ilmselt mul tuleb veel mõningane tee läbida, et oleksin valmis taas millegagi seal alustama,» rääkis Gunnar Bergvald ETV saates «Kahekõne», vahendas ERR Uudised.

Riigikohus mõistis eelmise aasta lõpus Gunnar Bergvaldi ja vangla endise julgeoleku juhi Raivo Põdra neile süüks pandud kuritegudes õigeks, riigiprokuratuuri süüdistuse järgi jätsid Bergvald ja Põder ning valvur Olaf Tšarnetski reageerimata vangidevahelistele arveteklaarimistele, milles üks vang kaotas elu.

Bergvald ütles saates, et kohtuprotsess oli pikk tee ning õigeksmõistvasse otsusesse ta uskus. «Emotsionaalselt ei ole praeguseni jõudnud minuni äratundmine või emotsionaalne vabanemine või tunne, et koorem on langeund õlgadelt,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles