Koalitsioon püsib, aga kriis jätkub (75)

Henry-Laur Allik
Copy
Jüri Ratas kommenteerib valitsuse kriisikoosoleku tulemust.
Jüri Ratas kommenteerib valitsuse kriisikoosoleku tulemust. Foto: Sander Ilvest

Eile õhtul saabus peaminister Jüri Ratas (KE) Stenbocki maja ees ajakirjanike ette ja teatas, et kõik kolm valitsuspartnerit on valmis koos koalitsioonis jätkama. Mart Helmet (EKRE) ei hakata tagasi kutsuma ning koalitsioonileping jääb jõusse, mis tähendab, et abielureferendum toimub. See, kuidas ja millises sõnastuses, pole aga veel kindel.

Jüri Ratas ütles, et täna kohtuvad koalitsioonipartnerid uuesti, kuna kriis ei ole veel täiesti lahendatud. Valitsuse istung ja sellejärgne pressikonverents tavapärasel moel ja ajal ei toimu, vaid enne proovitakse lõplik töörahu saavutada. «Mina kindlasti soovin, et see koalitsioon jääb püsima ja täna on minu tunnetus, et seda soovivad kõik kolm osapoolt. Eks kõik peavad astuma siin sammu tagasi, kui seda kompromissi soovitakse leida. Ma usun, et seda soovivad kõik teha,» rääkis Ratas. Ratas ütles, et tema hinnangul olid kõik kolm koalitsioonipartnerit nõus, et vaenuõhutamist, diskrimineerimist ega homofoobiat ei tohi ühiskonnas olla.

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seedri sõnul proovitakse partnerite vahel kokku leppida, kuidas selliseid kriise tulevikus vältida. «Me tahaks ikkagi jõuda lahenduseni, kuidas vältida selliseid pingeid nagu praegu koalitsioonis on ja kuidas oleks võimalik nii koostööd teha, et selliseid olukordi enam ei korduks,» ütles Seeder.

Kommentaarid (75)
Copy
Tagasi üles