Philippe Jourdan: paavsti sõnavõtt samasooliste tsiviilpartnerluse kohta kiriku seisukohti ei muutnud (23)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
«Ma arvan, et nende sõnade tähendus viitab pigem paavstile kui hingehoidjale,» leiab katoliku kiriku apostellik administraator Eestis Philippe Jourdan.
«Ma arvan, et nende sõnade tähendus viitab pigem paavstile kui hingehoidjale,» leiab katoliku kiriku apostellik administraator Eestis Philippe Jourdan. Foto: Marko Saarm

Paavst Franciscuse sõnavõtt, milles ta kaitses samasooliste õigust sõlmida seadusega reguleeritud tsiviilpartnerlust, ei muuda katoliku kiriku doktriini, ütles katoliku kiriku apostellik administraator Eestis Philippe Jourdan.

Franciscus lausus kolmapäeval Rooma filmifestivalil linastunud dokumentaalfilmis: «Nad on jumala lapsed, neil on õigus perekonnale. Mida me teha saame, on tsiviilpartnerluse seadus, neil on õigus seaduse kaitsele. Ma olen seda toetanud.»

Jourdani hinnangul ei tasu sellest välja lugeda, et katoliku kirik on oma seisukohti muutnud. Ta viitas kaks nädalat tagasi Franciscuse välja antud 113 lehekülje pikkusele ning 300 punkti ja ideed hõlmanud entsüklikale. Tekst käsitles inimestevahelisi suhteid, ühiskonda ja perekonda.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles