Kassisaba kapritšo: Anni Arro ja tema pere kodu

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Kõik kodakondsed ehk Anni ja Marko, Aksel ja Anita ning kõigi lemmik Valja.
Kõik kodakondsed ehk Anni ja Marko, Aksel ja Anita ning kõigi lemmik Valja. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna kesklinnas, tsaariaegse väärika õuemaja avaras korteris on omanimelise stuudioköögi omanik ja kokaraamatute autor Anni Arro koos abikaasa Marko Erlachiga loonud valgus- ja värviküllase helge kodu.

Kõigepealt elas selles korteris Anni Arro üksinda. «11 aastat tagasi leidsin juhuslikult huvitava kahetoalise elamise müügikuulutuse ja tahtsin seda kohta oma silmaga näha. Maakler ütles, et trepikoda on küll kohutav, aga maja saab ju ajapikku korda teha. Korter meeldis mulle kohe, nagu ka vaikse hoovimaja ümbrus. See on ikkagi Kassisaba,» räägib ta.

Remonti tehes avastas ta seinakatte alt paberiribad käsitsi kirjutatud tekstiga «Ma armastan sind!» – ja armastust jagub selles korteris tõesti kõigile.

«2013. aastal saime Markoga tuttavaks ja siis hakkas kohe tähtsaid asju juhtuma... Järgmise aasta septembris sündis tütar Anita. Kui saime teada tütre tulemisest, võtsime Tartu loomade varjupaigast armsa krantsi Valja,» meenutab Anni. «Mina olen koeraga koos üles kasvanud. Meil oli juba Lasnamäel ja hiljem Oa tänaval rotveiler Batu – minu parim sõber. Koeraga koos elamisel on lapse arengus ülitähtis osa: ta saab teada, kuidas õppida teise eest hoolitsema, tundma vastustust ja samas kogema jäägitut armastust.»

Toona oli ka ilmselge, et ainult magamistoa, suure elutoa ja väikese köögiga elamine jääb noorele perele kitsaks. Õnneks avanes neil võimalus kõrvalkorteri arvelt oma elamist laiendada. Siis aga tegi Anita triki ja otsustas kuu aega varem sündida, kuid remont polnud selleks ajaks valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles