Valitsuskriis asendus sodomiidiskandaaliga (11)

Andres Einmann
Copy
Urmas Reitelmann vaatas neljapäeval ETVst «Ringvaadet» ja «Aktuaalset kaamerat» ning vihastas end seaks. Reede õhtul oli ta peaaegu valmis ringhäälingunõukogust lahkuma, kuid jäi millegi pärast arvamusele, et «sodomiit» tähendab homoseksuaali.
Urmas Reitelmann vaatas neljapäeval ETVst «Ringvaadet» ja «Aktuaalset kaamerat» ning vihastas end seaks. Reede õhtul oli ta peaaegu valmis ringhäälingunõukogust lahkuma, kuid jäi millegi pärast arvamusele, et «sodomiit» tähendab homoseksuaali. Foto: Mihkel Maripuu

Neljapäeval solvavat retoorikat tauniva ühisavalduse allkirjastanud ja sellega nädala algusest vindunud valitsuskriisi lõpetanud koalitsioonierakondade esimehed ei osanud aimatagi, et mõni tund hiljem sätib Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv ringhäälingunõukogu liige Urmas Reitelmann end teleri ette ETVd vaatama ja paneb kerkima uue skandaali taina.

«Ringvaadet» ja «Aktuaalset kaamerat» vaadanud Reitelmann ärritus nähtust sedavõrd, et haaras nutitelefoni ja tegi oma Facebooki seinale postituse: «Kahe sodomiidi juhitud Ringvaade nõretas raevust ja pettumusest valitsuse püsimajäämise pärast, mida vürtsitati ohjeldamatu homopropagandaga. Keemiliselt puhas ringhäälinguseaduse räme rikkumine, Edasi andsid AK-s endast parima sm. Tralla ja KGB koputaja Kristjan, tuntud ka Toomas Sildami nime all. Ei ole raske ette kujutada, millist soppa hakkab lendama referendumi eel. Mõned poliitkomissarid ei ole ikka veel aru saanud, et Eestil on uus, enam-vähem rahvuslik valitsus. Katsuge ära harjuda.»

Hommikul kustutas Reitelmann postituse ja õhtul oli valmis kaaluma ERRi nõukogust tagasi astumist, «et võtta vasak-liberaalidelt kont valitsuse ründamiseks».

Sõna «sodomiit» kasutamist Reitelmann ei kahetsenud.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles