Pangajuht: inimeste pensioniraha tulevad noolima ka šaakalid (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Allan Parik soovitab inimestel vaadata, mis lahendused turule tekivad ja seejärel otsustada, kas jätkata olemasolevas sambas või hakata ise pensionivara juhtima. 
Allan Parik soovitab inimestel vaadata, mis lahendused turule tekivad ja seejärel otsustada, kas jätkata olemasolevas sambas või hakata ise pensionivara juhtima. Foto: Tairo Lutter

SEB Eesti juht, äsja pangaliidu juhiks tõusnud Allan Parik ütles saates «Otse Postimehest», et nende klientidest võib II sambast raha välja võtta umbes 20–30 protsenti. Küll aga hoiatab pangajuht petturite eest, kes inimeste pensioniraha noolima tulevad.

Paistab, et pangad on kriisi kenasti seljatanud, kolmanda kvartali tulemused olid väga head, kuigi tõsi, konkreetselt SEB kasum veidi vähenes. Kas pankade jaoks on kriis läbi?

Ma ütleks nii, et Eesti pankade majandustulemused on Eesti majanduse peegelpilt. Pankadel ei saa kunagi minna väga palju paremini või halvemini kui Eesti ettevõtetel ja majapidamistel.

Tõsi, kui vaadata kolmanda kvartali tulemusi, siis need olid tervikuna tugevad. SEB puhaskasum oli küll veidi väiksem kui varem, aga seda seetõttu, et hindasime laenuportfelli alla. Kui palju meie portfell tegelikult pihta saab, näitab aeg.

Olen loomult optimist, aga tunnistan, et nähtavus on jätkuvalt väike. Vara on käsi plaksutada, kuid märgid näitavad, et head eeldused kriisi seljatamiseks on loodud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles