Koroonaga nakatunud Sloveenia välisministrit võõrustanud Urmas Reinsalu jääb karantiini

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Sloveenia ja Eesti välisministri kohtumine Tallinnas välisministeeriumi hoone ees.
Sloveenia ja Eesti välisministri kohtumine Tallinnas välisministeeriumi hoone ees. Foto: Välisministeerium

Teisipäeval Tallinnas oma Sloveenia kolleegi Anže Logariga kohtunud välisminister Urmas Reinsalu peab järgmise nädalal kodus eneseisolatsioonis töötama, kuna Logar andis positiivse koroonaproovi.

Välisministeeriumi avalike suhete osakonna peadirektor Aari Lemmik ütles Postimehele, et Sloveenia välisministri nakatumise tõttu tuleb Urmas Reinsalul järgmisel nädalal kodus tööd teha ning pidada kohtumisi interneti kaudu.

Samuti on Sloveenia välisministri nakatumisest informeeritud kõiki kohtumisega seotud välisministeeriumi töötajaid ja teisi kontaktseid isikuid.

Eesti välisminister kirjutab sotsiaalmeedias, et täna õhtul sai ta teada Sloveenia ministri positiivsest koroonaproovist. «Sellega seoses tegin täna õhtul testi (juba kuuenda paari nädala jooksul) ning jään isolatsiooni ja teen järgmisel nädalal tööd kaamera kaudu,» kirjutas Reinsalu.

«Minuga koos alustavad isolatsiooni ka mu ametivennad Lätist ja Leedust ning järgmisel nädalal on meil vähemalt välisministritele Balti mulli asemel Balti karantiin,» märkis välisminister.

Välismeedia teatel Logaril praegu erilisi haigussümptomeid pole, kuid sellegipoolest tuleb nii temal kui ka temaga kokku puutunud ametnikel minna kümneks päevaks eneseisolatsiooni.

Laupäeval kehtestatakse Sloveenias koroonaviiruse leviku tõttu uued piirangud.

Reinsalu ja enne Sloveenia ELi eesistumist Tallinna külastanud Logar arutasid teisipäeval kahepoolseid suhteid, Kolme mere algatust, regionaalseid julgeolekuküsimusi, üleatlandilist sidet ja küberjulgeolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles