Kolmiku nähtamatu mees (4)

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Madis Veltman

Ansamblite siseelu on keeruline: solist võtab tähelepanu, aga vahel tahab hoopis kitarrist tõusta ja särada. Alati on bändi juures ka nähtamatu mees. Otseselt ei vaja teda keegi, ta võiks erinevate bändide juures tegutseda, aga ilma temata ka hästi ei saa. Selline mees on Isamaa juht Helir-Valdor Seeder. Ta ei ole isegi valitsuses, susib niisama vahepeal. Enesehinnanguga samas muret pole, sellest annab tunnistust Sakalale öeldu: Isamaa esindab valitsuses tervet mõistust ja tasakaalu. Ilmselt on asjalood halvemad, kui välja paistab

Tänu riigikohtule sai Seeder elu kaalukaima võidu: seaduse, mis teise pensionisamba vabatahtlikuks muudab. Esmast mõju näeme umbes aasta pärast, tegelik selgub ilmselt ajal, mil Seeder ise pensionile hakkab jääma. Viimaste valitsuste ministrid kipuvad jama suust välja ajama, ilmselt seetõttu soovitaski Seeder osa ministrite öeldut mitte tähele panna.

Omasid ta hoiab – istub võimul nii Tallinnas kui Viljandis. Ja mis oleks toredam kui oma koduvalda pealinnast pool miljonit eurot sambaraha tuua. Ega selles midagi halba ole, aga kohalikud isegi ei varja, et Seeder ajab suures linnas Viljandi asja. Võibolla peaks keegi talle ette lugema põhiseaduse 62. paragrahvi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles