Perekonnaseaduse petitsiooni on allkirjastanud üle 20 000 inimese (132)

Copy
Heameeleavaldus Kõigi Õigus Abielule. 18.oktoobril väljendati Tallinna Vabaduse väljakul oma toetust Eesti LGBT+ kogukonnale ning kõigi kooseluvormide võrdsustamisele.
Heameeleavaldus Kõigi Õigus Abielule. 18.oktoobril väljendati Tallinna Vabaduse väljakul oma toetust Eesti LGBT+ kogukonnale ning kõigi kooseluvormide võrdsustamisele. Foto: Madis Veltman

Roheliste petitsioon perekonnaseaduse muutmiseks, et võimaldada abielu ka samast soost paaridele, allkirjastati rekordkiirusel – pühapäeva pärastlõunaks oli enda allkirja andnud juba 20 344 inimest.

Petitsioonile saab digiallkirja anda keskkonnas rahvaalgatus.ee.

«Ühiskond on andnud üliselge sõnumi, millest ei ole enam võimalik mööda vaadata,» ütles roheliste esimees Kaspar Kurve. «Meil on väga hea meel näha allkirju andmas ning petitsiooni jagamas ka teistesse erakondadesse kuuluvaid inimesi, mis näitab selgelt, et ühised väärtused on päevapoliitikast suuremad.»

«Meie eesmärk on seaduse muudatuse abil lõpetada inimeste diskrimineerimine ja see võib olla ka meie viimane võimalus samast soost paare perekonnaseadusega kaitsta,» ütles partei teine juht Züleyxa Izmailova. «Õiguskantsler Ülle Madise teatas reedel «Aktuaalses kaameras», et pärast kevadist abielureferendumit pole riigikogul enam võimalik perekonnaseadust ilma uue referendumita muuta. Seega jätkame allkirjade kogumist ja kutsume kõiki erakondi meie algatusega liituma ja seda levitama. Saadame koos valitsusele sõnumi, et Eesti on avatud, solidaarne ning empaatiline riik, kus vähemuste õigused on kaitstud.»

Kommentaarid (132)
Copy
Tagasi üles