Tallinn tahab Põhjaväila tarbeks hõivata 1,5 hektarit merd

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita tee.
Pirita tee. Foto: Küllike Rooväli

Russalka ristmiku juurest mere äärde põikava Põhjaväila rajamiseks tahab Tallinn täita suures mahus merd ning luua ligi 1,5 hektarit uut maad, kuid vastava regulatsiooni puudumisele viidates ei taha riik selleks esialgu luba anda.

Linnavalitsuse kava kohaselt on plaanis merd täita 43 000 kuupmeetrit ning täitetöid on kavandatud kuni 35 meetri kaugusele praegusest rannajoonest. Mere arvelt maismaaks kujundatava territooriumi pindala on umbes 1,5 hektarit.

Keskkonnaministeeriumi kantsleri Rita Annuse sõnul puudub riigil praegu merepõhja hõivamise õiguslik regulatsioon, mistõttu ei saa anda ka vee erikasutusluba täitetööde tegemiseks.

Teedeehituse eest vastutav Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš ütles, et kantsleri mainitud regulatsiooni on välja töötatud juba mitu aastat, kuid seni tulemusteta. Ta märkis samas, et kogu aeg on saanud sadamaid uuendada ja muule rajada, mistõttu loast keeldumine regulatsiooni puudumisele viidates on tema sõnul arusaamatu.

Linn kavatseb Pirita tee ja Narva maantee ristmikuks oleva Russalka ristmiku ehitada tunnelite abil mitmetasandiliseks ning uue sõiduteena lisanduks ristmiku juurest mere äärde suunduv Põhjaväil. Esialgsete kavade kohaselt on linn plaaninud ristmiku ehitustöödega alustada selle aasta lõpus või tuleva aasta alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles