Eesti teadlase uuring: keskkond mõjutab tugevalt alkoholi tarbimist

Erik Aru
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Muutus keskkonnas – alkoholi kättesaadavuses ja hinnas – mõjutas uuringu järgi umbes kahe kolmandiku osas keskmise inimese alkoholitarbimise muutust.
Muutus keskkonnas – alkoholi kättesaadavuses ja hinnas – mõjutas uuringu järgi umbes kahe kolmandiku osas keskmise inimese alkoholitarbimise muutust. Foto: Remo Tõnismäe

Eesti majandusteadlase osalusel valminud uuringus vaadeldi, kuidas muutus inimeste alkoholitarbimine teise keskkonda kolimisel.

Nottinghami ülikooli ja Itaalia Collegio Carlo Alberto dotsendi Marit Hinnosaare ning Houstoni ülikooli lektori Elaine Liu artikkel* näitas USA andmete najal, kuidas muutus inimeste alkoholitarbimine, kui nad kolisid teise keskkonda ehk teise osariiki. Uuringust tuli välja, et see muutus järsult kohe kolimisele järgnenud kvartalis. Uuringu järgi selgitab ümbritsev keskkond umbes kaht kolmandikku erinevustest alkoholi tarbimises osariigiti.

«Artiklis me ei uuri, mis põhjusel inimesed kolides alkoholitarbimist muudavad, me uurime ainult, kas ja kui palju nad muudavad,» ütles Hinnosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles