Ametnikud vilistasid lasteaia turvameetmetele

Erik Gamzejev
Copy
Lastevanemaid pahandanud pilt. Abivallavanem Evelyn Danilov, vallavanem Jüri Konrad, haridusnõunik Maria Laanemäe ja lasteaedade direktor Raili Oks poseerivad koos lasteaiarühmaga. Laste ja rühmaõpetajate näod on kaetud Põhjaranniku poolt.
Lastevanemaid pahandanud pilt. Abivallavanem Evelyn Danilov, vallavanem Jüri Konrad, haridusnõunik Maria Laanemäe ja lasteaedade direktor Raili Oks poseerivad koos lasteaiarühmaga. Laste ja rühmaõpetajate näod on kaetud Põhjaranniku poolt. Foto: Kuvatõmmis / Facebook

Kui lastevanematele on Jõhvi lasteaedadesse sisenemine olnud koroonaleviku ärahoidmiseks alates kevadest keelatud, siis sealsed vallajuhid lasti sisse, et nad saaksid koos lastega poseerida ning sotsiaalmeedias pilte jagada.

21. oktoobril ilmusid sotsiaalmeediasse pildid, kus Jõhvi vallavanem Jüri Konrad, abivallavanem Evelyn Danilov, haridusnõunik Maria Laanemäe ja Jõhvi lasteaedade direktor Raili Oks poseerivad koos Pillerkaari lasteaia ühe rühma laste ja õpetajatega. Juures kiri, et on vahva päev, kuna Pillerkaari lasteaial on sünnipäev.

Üheksa selle rühma lapse vanemat pöördusid kaebusega vallavalitsuse poole, küsides selgitust, miks viibisid rühmas võõrad inimesed, kel pealegi polnud ei maski ees ega muid kaitsevahendeid. Nad märkisid ka seda, et mõni aeg tagasi keelas lasteaia juhtkond lastevanematel koroonaohule viidates rühmapildi tegemiseks fotograafi kutsumise.

Üks lastevanematest Natalja Stepanov tegi lisaks kaebuse ka selle kohta, et sedasama pilti levitati sotsiaalmeedias lehtedel, mis pole Jõhvi lasteaiaga kuidagi seotud. Muu hulgas ilmus see Jõhvi vallavalitsuse ning ka vallavanem Jüri Konradi ja abivallavanem Evelyn Danilovi Facebooki kontodel. «Foto avalikes isiklikes Facebooki kanalites šokeeris ning solvas mind,» kirjutas ta.

Stepanov märkis, et tegu on ilmselge laste ärakasutamisega vallavõimude poolt oma poliitilistel eesmärkidel, et endale positiivset tähelepanu koguda. «Mind häiris väga ka see, et minu lapsega pildi oli avaldanud vallavanem oma kontol, kus tal on põhiliselt ööklubi pildid,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles