Eestis on visiidil Ungari parlamendi esimees

BNS
Copy
Eestisse saabus esmaspäeval kahepäevasele visiidile Ungari parlamendi esimees László Kövér. Pilt on tehtud 30.10.19 kui Henn Põlluaas külastas Ungarit.
Eestisse saabus esmaspäeval kahepäevasele visiidile Ungari parlamendi esimees László Kövér. Pilt on tehtud 30.10.19 kui Henn Põlluaas külastas Ungarit. Foto: Szilard Koszticsak/EPA/Scanpix Baltics

Eestisse saabus esmaspäeval kahepäevasele visiidile Ungari parlamendi esimees László Kövér. 

Esmaspäeva hommikul kohtub ta Stenbocki majas peaminister Jüri Ratasega ning seejärel Toompea lossis riigikogu esimehe Henn Põlluaasa ja Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Anneli Otiga. Pärastlõunal asetavad riigikogu esimees Henn Põlluaas ja Ungari parlamendi esimees László Kövér lilled kommunismiohvrite memoriaalile Maarjamäel.  

Visiidi käigus annab Kövér Trivimi Vellistele üle Ungari riigi nimel teenetemärgi (the Hungarian Order of Merit - Commander's Cross). Kohtumisel osaleb ka riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder. 

Teisipäeva veedab Kövér Saaremaal. Ta kohtub Saaremaa vallavolikogu esimehe Tiiu Aro ja Saaremaa vallavanema Mikk Tuisuga ning külastab Kuressaare lossi, Püha Jakobi kirikut ja Kaali kraatri külastuskeskust.  

Tegemist on Ungari parlamendi esimehe vastuvisiidiga. Riigikogu esimees Henn Põlluaas külastas Ungari parlamenti mullu oktoobris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles