Vingumürgistuse saanud kolm last ja ema toimetati haiglasse

BNS
Copy
Kiirabi.
Kiirabi. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Rapla vallas Vaopere külas said esmaspäeva hommikul kuuelapseline pere ema ja kolm last vingumürgistuse ning kiirabi toimetas kogu pere haiglasse.

Päästjate hinnangul imbus vingugaas perekonna eluruumidesse ahjust, mille siiber pärast kütmist liiga vara suleti. Elamus puudusid nii suitsu- kui ka vingugaasiandur.

Päästeamet tuletab meelde, et ohutuse tagamiseks tuleb kütta teadlikult – hoiduda ülekütmisest ning kütteseadme siibrit ei tohi liiga vara sulgeda. Vara suletud siibri tõttu tuppa imbuv nähtamatu ja lõhnatu, kuid ülimürgine vingugaas on tappev ja seda saab avastada ainult vingugaasianduri abil. Suitsuandur vingugaasile ei reageeri.

2018. aasta algusest on Eestis kohustuslik paigaldada vingugaasiandur kõikidesse eluruumidesse, kus asub gaasiseade, mis võtab põlemiseks õhku siseruumidest ja millel puudub eraldi ventilatsioon. Vingugaas ähvardab aga lisaks gaasiseadmete omanikele ka tahkekütteseadmete kasutajaid.

2019. aastal sai vingugaasi tõttu kannatada 50 juhtumis vähemalt 72 inimest. Kõige rohkem said mullu inimesed kannatada sündmuste käigus, kus vingugaas sattus ruumi seetõttu, et ahjusiiber oli liiga vara kinni pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles