Lihula tulistamise uurimine on lõppenud ja materjalid saadetud prokuratuuri

BNS
Copy
Mikk Tarraste vahistamine 8. juunil.
Mikk Tarraste vahistamine 8. juunil. Foto: Mailiis Ollino

Politsei lõpetas Lihula lähistel kaks inimest surnuks tulistanud ja mitut inimest haavanud Mikk Tarraste kriminaalasja uurimise ning materjalid on edastatud prokuratuurile.

Lääne ringkonnaprokuratuur otsustab uurimismaterjalide pinnalt 32-aastasele Mikk Tarrastele süüdistuse esitamise ning saadab kriminaalasja kohtusse. 

Uurimine tuvastas, et Tarraste sõitis 6. juuni õhtul oma Subaruga Lääneranna vallas Lihula lähistel üle ohutussaare Olerexi tanklasse, kus rammis seal olnud autosid ja tankla seina, kuid sõitis sündmsukohalt põgenedes mõni hetk hiljem kraavi.

Tarrastele sõitis tanklas toimunu tõttu mootorrattaga järele 40-aastane Virgot Rägastik, kelle Tarraste surnuks tulistas. Seejärel tulistas Tarraste ka juhuslikult mööda sõitma sattunud autot, milles olid vanavanemad ja nende lapselapsed - kolme-, viie-  ja üheksa-aastane laps. 61-aastane naine suri saadud vigastustesse kohapeal ning haavata saanud kolme- ja viieaastane laps ning 58-aastane mees toimetati haiglasse. Autos olnud üheksa-aastane laps viga ei saanud.

Suurte jõududega juhtumile reageerinud politseinikud pidasid Tarraste pärast keskööd kinni. 

Lisaks mõrvakahtlustusele on Tarrastele esitatud kahtlustus ka tapmiskatses, sest ühe teda tabada üritanud politseiniku kiiver sai kuulitabamuse. Politseinik viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles