Martin Helme: Reitelmann lahkus ERRi nõukogust, nüüd võiks seda teha ka Rein Veidemann (58)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Rahandusminister Martin Helme.
Rahandusminister Martin Helme. Foto: Remo Tõnismäe

ETV saatejuhtide solvamise tõttu rahvusringhäälingu nõukogust lahkunud rahvasaadiku Urmas Reitelmanni järel peaks nüüd tagasi astuma ka nõukogu juht Rein Veidemann, leiab EKRE esimees ja rahandusminister Martin Helme.

«Urmas Reitelmann lahkub ERR-i nõukogust, et mitte anda ideoloogilistele fanaatikutele malakat, millega peksta teda, tema koduerakonda ja valitsusliitu. Ühtlasi näitab see konservatiivide soovi järgida neid põhimõtteid, mida kinnitasime üle eelmise nädala neljapäeval,» kirjutab Helme sotsiaalmeedias.

Helme sõnul on vasakpoolsetele kõik lubatud, samas kui konservatiividele mitte midagi ning sellega ei kavatse ta leppida. «Nii, nagu ma ei lepi ka sellega, et ERR-i nõukogu esimees Rein Veidemann saadab mulle murest nõretava kirja, kus leiab, et Reitelmann ei sobi nõukogusse, kuna ei kanna välja Rahvusringhäälingu seaduse paragrahv 22 lg 1, mille kohaselt: «Nõukogu liige peab oma kohustusi täitma Rahvusringhäälingule lojaalselt ning nõukogu liikmele vajaliku hoolega»,» kirjutab Helme.

EKRE juhi arvates on just Reitelmann olnud see, kes on nõudnud nii juhatuselt kui nõukogult, et täidetaks ERRi seaduse paragrahve sätteid, mis nõuavad, et meediaasutus oleks tasakaalustatud, erapooletu, soliidne, perekeskne ja rahvuslik.

«Reitelmann tuli nõukogust ära. Ma kutsun Sind, Rein, samuti sealt lahkuma. Ilmselgelt ei ole sa oma nõukogu esimeheks oleku ajal suutnud tagada ERR seaduse täitmist. Nagu ka mitte juhatus. Olen jõudnud arusaamisele, et seda teilt eeldada pole kahjuks enam võimalik. Nii ei saa enam jätkata,» kirjutab Helme.

Kommentaarid (58)
Copy
Tagasi üles