Ülemiste hingamisteede viirusnakkusi on sel sügisel tavapärasest vähem

BNS
Copy
Hingamisteede haigusega naine. Pilt on illustreeriv
Hingamisteede haigusega naine. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Eestis pöördutakse perearstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu vähem kui varasematel aastatel, edastas teisipäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Terviseameti hinnangul on põhjuseks hügieeninõuete järgmine ning sügisene gripihooaeg pole veel alanud. Rohkem pöördutakse aga piirangutest tulenevalt vaimse tervise muredega.

Perearst Le Vallikivi ütleb, et perearsti poole pöördutakse praegu kõige rohkem  vaimse tervise probleemidega. Ülemiste hingamisteede viirusnakkuste üle kurdetakse vähem kui tavaliselt sügiseti.

«Ilmselt on koroonameetmed ehk siis distantsi hoidmine, eraldumine, kätepesu ja maski kandmine ikkagi ära hoidnud väga suure hulga erinevaid ülemiste hingamisteede viirusnakkusi Küll aga on ikkagi on inimeste vaimsele tervisele mõjunud kaunis muserdavalt. See on asi, millega me päris-päris palju tegeleme,» rääkis Vallikivi.

Tänavu pole Eestis siiani veel keegi grippi jäänud ning nii perearst Le Vallikivi kui ka terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialist Hanna Sepp ütlevad, et ka varasematel aastatel pole oktoobri lõpus gripihooaeg veel käes. Praegu võib vaid oletada, et seekord jääb grippi vähem inimesi.

«Täna on teada, et lõunapoolkeral oli haigestumus oluliselt väiksem kui see oli eelnevatel aastatel gripihooaegadel olnud. Just siis tingitult Covid-19 ennetusmeetmetest. Ja teame ka seda, et tavaliselt ikkagi gripp liigub lõunapoolkeralt põhjapoolkerale. Me näeme, et kui lõunapoolkeral oli haigestumus väiksem siis ka Eestis ja põhjapoolkeral saab see nii olema,» rääkis Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles