Läti politsei andis tapmises kahtlustatava Eesti kolleegidele üle

BNS
Copy
Roman Gluhovtšenko.
Roman Gluhovtšenko. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Läti politsei andis teisipäeval Eesti kolleegidele üle 22. augusti varahommikul Tallinnas Lasnamäel baaritülis mehe surnuks pussitamises kahtlustatava Roman Gluhovtšenko.

Kuna Gluhovtšenko kohta oli kohus juba varem tagaselja andnud välja vahistamismääruse, siis uut vahistamise taotlemise protseduuri pole vaja läbi viia.

24. oktoobril sai politsei- ja piirivalveamet teate Läti kolleegidelt, et Riia lähistel peeti kinni Eestis tagaotsitavaks kuulutatud 32-aastane Roman Gluhovtšenko, keda kahtlustatakse Läänemere teel toime pandud tapmises.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre sõnul pidas Läti politsei Gluhovtšenko kinni tänaval ning keegi tema kinnipidamisel viga ei saanud.

22. augusti hommikul pärast kella kaheksat sai politsei väljakutse Lasnamäele Läänemere teele, kus oli toimunud kaklus. Esialgsetel andmetel sai konflikt alguse baaris ning tülitsejad ei olnud omavahel tuttavad.

Konflikt eskaleerus baari ees tänaval, kus 26-aastast meest rünnati noaga, mille tagajärjel too haiglas suri. Kakluse käigus said viga ka 31-aastane naine ja 39-aastane mees, kes pärast esmaabi kodusele ravile lubati.

Politsei tuvastas kuriteos kahtlustatavatena 30-aastase Maksim Vassiljevi, 34-aastase Ilja Gaidalenko ning Roman Gluhovtšenko. Politsei pidas Vassiljevi ja Gaidalenko kinni juba augustis ning nad mõlemad vahistati, kuid Gluhovtšenko pääses põgenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles