Kunnas: Lätis paraadi korraldamine lisab transpordikulusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune võidupüha paraad Tallinnas.
Mullune võidupüha paraad Tallinnas. Foto: Priit Simson

Reservkolonelleitnant Leo Kunnas pidas võidupüha paraadi korraldamist Cēsises kenaks ideeks, mis tähistab sobivalt Vabadussõja võidulahingust 90 aasta möödumist.

«Miks mitte korraldada paraad ajaloolises lahingupaigas, kui ka lätlased selle üle rõõmsad on,» sõnas Kunnas.

Ta arvas, et paraadi korraldamine Lätis nõuab kindlasti tavapärasest paraadist suuremaid transpordikulusid, mis läheb üksuste vedamiseks Lätti ja tagasi. «Aga need pole nii märkimisväärsed, et seda takistuseks pidada,» lisas ta.

Kunnas ei arvanud, et lätlaste ja eestlaste ühise paraadi korraldus oleks keeruline. «Nüüd on meil ju lahtine piir, enne Schengenit oli kogu koostöö tehniliselt raskem, kuid nüüd tuleb vaid üle maismaapiiri sõita,» leidis reservkolonelleitnant.

President Toomas Hendrik Ilvese ettepanekul ja kokkuleppel Läti riigipea Valdis Zatlersiga korraldab Kaitseliit tänavuse võidupüha paraadi Põhja-Lätis Cēsises.

Kaitseliidu teatel osalevad paraadil Eesti poolt Kaitseliidu Lõuna-Eesti malevate üksused ja noorteorganisatsioonid kokku ligi 500 inimesega, Läti poolt võtavad üritusest osa Zemessardze üksused samuti ligi poole tuhande liikmega.

Läbi aegade suurim osalejate arvuga võidupüha paraad toimus eelmisel suvel Tallinnas, kui Pirita teele rivistus üle 1300 osavõtja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles