«Igavese teise» müüdi murdnud Kandimaa: oli põhjuseid, miks ma ei tahtnud varem peatreeneriks saada

Ville Arike
, reporter
Copy
Tartu meeskonna peatreener Toomas Kandimaa (vasakul) ja abitreener Tiit Sokk.
Tartu meeskonna peatreener Toomas Kandimaa (vasakul) ja abitreener Tiit Sokk. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Toomas Kandimaa oli üle kümne aasta töötanud Tartu korvpalli­meeskonnas abitreenerina. Nüüd, koroona-aastal sai temast lõpuks peatreener ning hooaja algus on kujunenud kardetust paremaks.

Kui Postimees enne mängude algust meistrisarja meeskondade pingerivi kokku pani, jäi Tartu tiim oma nooruse tõttu paberil Rakvere Tarva ees eelviimaseks. See hinnang ei peegeldanud otsest ­pessimismi, et ülikoolilinna esindus üldse hakkama ei saaks. Küsimus on asja­olus, et meeskonna eestlastest mängijad polnud seni pidanud suurt vastutust kandma, kuid nüüd tuleb seda teha. Ning Kandi­maa alustas peatreenerina ikkagi esimest hooaega, Priit ­Venega ülikooli spordiklubi lepingut ei uuendanud.

Varem kaks segavat põhjust

Miks just nüüd? Kohati jäi mulje, et ta jääbki «igaveseks teiseks». Kandimaale oli meeskonna juhtimist varemgi pakutud, ent tal olid teatud põhimõtted, miks ta polnud kohta vastu võtnud.

«Esiteks ei tahtnud ma olla peatreener juhul, kui leidub mõni mees, kellega olen koos mänginud. Veel eelmisel hooajal oli meie pundis niisugune mängija Tanel Sokk,» tõi Kandimaa esile nüansi, mis mõnda teist inimest pole häirinud – neid näiteid on Eestigi korvpalli ajaloos piisavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles