Sportlaste põnevad ametid: piloot, politseinik, lennujuht, juuksur, psühholoog ja grimeerija

Mariel Gregor
Copy
Kristo Simulask õpib USAs lennundust.
Kristo Simulask õpib USAs lennundust. Foto: Erakogu

Noortel tippu pürgivatel atleetidel seisab pärast gümnaasiumi lõppu või karjääri ajal ees keeruline valik: kas keskenduda ainult sporditegemisele või jätkata ka kooliteed. Tutvustame kuut Eesti sportlast, kes on otsustanud omandada haridust.

Kristo Simulask. Eriala: lennunduse ärijuhtimine ja lendamine

Mitmevõistlejana Eesti noortekoondistesse kuulunud ja U20 EMilgi osalenud Kristo Simulask sai sel suvel kätte USA eralenduri litsentsi. Ta õpib Oklahoma ülikoolis lennunduse ärijuhtimist ja lendamist, lisaks esindab kõrgkooli kergejõustikuvõistlustel.

Põneva erialavalikuni jõudis Simulask juhuslikult. «Mäletan, et käisin Audentese spordigümnaasiumis 12. klassis ja oli aeg ülikooli valima hakata. Raadiost ja televiisorist jäi kõrva, et Eesti Lennuakadeemia otsib uusi õpilasi. Otsustasin katsetele minna ja esimese aasta käisingi seal. Seejärel tulin Oklahoma ülikooli, kus õpin lennunduse äri ning samal ajal omandan ka kõiki litsentse, et kunagi töötada kommertspiloodina,» räägib Simulask. «See eriala annab konkreetse töö, loodangi tulevikus teenida leiba piloodina. Kuna ma õpin Ameerikas, on mul ka siinsed litsentsid, mis tuleks Euroopasse naastes ümber muuta või peaksin siin töötama.»

Oklahomas on Simulask nagu mitu teist Eesti õppur-sportlast saanud sporti ja kooli hästi ühendada. «Väga suuri probleeme pole ses vallas olnud, pean veidi paindlikum olema ajakavas, et saaks lennata, sest seda mõjutab ilm. Eestiga võrreldes on kooli ja spordi ühendamine palju lihtsam. Eestis olid väga pikad päevad, kell seitse hommikul lahkusin ühikast ja 21 ajal jõudsin tagasi. Raske oli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles