Sportlane, mitte kloun

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Habib Nurmagomedov.
Habib Nurmagomedov. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix

Karjääri ilma kaotusteta lõpetanud Dagestani vabavõitleja Habib Nurmagomedov tõestas, et võitlusspordimaailmas saab suurelt läbi lüüa ka ilma tsirkuse ja komejandita.

Hüüdnime Kotkas kandev vabavõitleja alustas profikarjääri 2008. aastal ning jõudis unelmate liigasse UFC neli aastat hiljem. Laiema tuntuse saavutas ta aga pärast 2018. aastal peetud tiitlimatši Conor McGregoriga. Tõsi, Nurmagomedovi võiduga lõppenud võitlusele järgnes massikaklus eri leeride vahel ning pole põhjust kahelda, et see vahejuhtum aitas Dagestani võitleja tuntusele kaasa. Kuid draama algatasid McGregor ja tema kaaskond, mitte Nurmagomedov.

Profikarjääri jooksul 29 võitu teeninud vabavõitleja on hoidnud väärtustest esikohal austust. Ta ei peksa baaris vanamehi ega keskendu matši eel vastaste solvamisele. Tema tegudest võitlusareenil piisab pildil püsimiseks.

Karjääri viimaseks jäänud matš oli esimene, mille Nurmagomedov pidas ilma oma isata. Ta andis emale lubaduse, et see oli ainus kord, mil ta pärast isa surma areenile astus. Võib-olla jahtuvad emotsioonid maha ja Kotkas tuleb tagasi, kuid mitte ilma ema heakskiiduta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles