Koroonapositiivseid tuleb vuhinal juurde (6)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tallinna ja Harjumaa elanikel soovitatakse ettevaatlikud olla ning vältida liigseid lähikontakte. Ka halloweeni tähistamisega tuleks olla ettevaatlik.
Tallinna ja Harjumaa elanikel soovitatakse ettevaatlikud olla ning vältida liigseid lähikontakte. Ka halloweeni tähistamisega tuleks olla ettevaatlik. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eilse hommiku seisuga ületas Eesti üle-eelmise ööpäeva koroonastatistika mitu kevadist rekordtulemust. Eksperdid ja terviseamet leiavad, et päris täpselt ei saa kevadet ja sügist võrrelda, kuid ametkond ei näe varjatud levikut, samas eksperdid kahtlevad selles.

Teadusnõukoja juht Irja Lutsar leiab, et kevadet ja sügist ei saa omavahel võrrelda, kuna kevadel oli terve maailm teadmatuses. Lisaks meenutas ta, et kevadel polnud teste, isikukaitsevahendeid ning valitses eriolukord. «Kevadel olid paljud kodus. Kui nad ei kuulunud riskirühma, siis ei saanud nad ka testimisele või põdesid kodus oma köha-nohu ära ega teadnud ei riik ega inimene ise, kas inimene on positiivne,» selgitas Lutsar. Seroepidemioloogiline uuring näitas kevadel, et Tallinnas nakatus koroonaviirusega üks protsent inimestest.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles