Ligi pooled tallinlased ei ole parkimiskorraldusega rahul

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilne parkimine.
Mobiilne parkimine. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Tallinna kui elukohaga on rahul 82 protsenti pealinlastest, kelle hinnangul on Tallinn elukohana kindlasti Eesti eelistatuim valik.


Võrreldes varasemate küsitlustega on elukohana Tallinna eelistavate inimeste osakaal pealinlaste seas suurenenud 5 protsendipunkti võrra, vahendas Raepress. Tallinna kui elukeskkonnaga on väga rahul 26 protsenti, võrreldes 2008. aastaga on Tallinna kui elukeskkonnaga väga rahul olijate suhtarv suurenenud poole võrra.

Rahulolu erinevate Tallinna füüsilise keskkonna aspektidega on võrreldes varasemate aastatega valdavalt suurenenud või jäänud samale tasemele. Ka oma linnaosa elukeskkonda hindasid pealinlased keskmiselt positiivsemalt kui kaks aastat tagasi. Oma linnaosa elukeskkonnaga on väga või pigem rahul 90 protsenti linlastest, sealjuures väga rahul 36 protsenti (11 protsendipunkti võrra enam kui 2009. aastal).

Oma linnaosa elukeskkonnaga on enim rahul Pirita elanikud (98 protsenti väga/pigem rahul), kõige vähem rahul aga Lasnamäe elanikud (85 protsenti väga/pigem rahul).

Oma linnaosas olid pealinlased kõige sagedamini rahul prügi äraveo ja prügikastide piisavusega (väga/pigem rahul 88 protsenti), enamus tallinlastest oli rahul ka oma linnaosa välisilmega – haljasalade ja parkide olukorraga on rahul 84 protsenti, tänavate ja teeäärte puhtusega 82 protsenti, elamute lähiümbruse heakorraga 79 protsenti, elamute või muude hoonete välisilmega samuti 79 protsenti küsitletuist. Enam kui kolm neljandikku pealinlastest oli rahul ka haljasalade ja parkide piisavusega oma linnaosas.

Oma linnaosa puhul väljendati rahulolematust kõige sagedamini tänavate hooldamisega talvel (ei ole üldse/pigem ei ole rahul 54 protsenti), kvartalisiseste sõiduteede olukorraga (49 protsenti), kodulähedase autode parkimise korraga (44 protsenti) ning lemmikloomade pidamise kultuuriga (42 protsenti).

Valdavalt on elanike rahulolu oma linnaosa erinevate valdkondadega võrreldes varasemate aastatega jäänud samale tasemele või isegi kasvanud.

Turu-uuringute AS viis 2011. aasta sügisel Tallinna Linnakantselei tellimusel läbi Tallinna avalike teenustega rahulolu teemalise avaliku arvamuse uuringu. Uuringu käigus küsitleti 1510 pealinlast vanuses 15 aastat ja vanemad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles