Paide tõus tõukab pealinna suuri kuristiku poole

Ville Arike
, reporter
Copy
Paide Linnameeskond sai oktoobri alguses nii-öelda kuue-punkti-mängus ülitähtsa võidu FCI Levadia üle. Pildil tähistatakse Deabease löödud väravat.
Paide Linnameeskond sai oktoobri alguses nii-öelda kuue-punkti-mängus ülitähtsa võidu FCI Levadia üle. Pildil tähistatakse Deabease löödud väravat. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Levadia jalgpallimeeskond, olgu Maardu, Tallinna, FC või FCI nime all, on pälvinud kogu meistriliigas olemise aja jooksul õiguse mängida eurosarjas. Nõmme Kalju on pärast 2009. aastal tehtud eurodebüüti jäänud sealt edaspidi eemale vaid korra. Nüüd võib juhtuda, et järgmisel hooajal ei saa seda õigust kumbki.

Levadia ja Kalju iga-aastane peamine siht on Eesti meistritiitel, miinimumeesmärk eurosarja pääsemine. Nüüd, mil Paide Linnameeskond on võimsalt koduste tippude sekka marssinud ning Eestil üks eurosarjakoht vähemaks jäänud, ongi suured klubid äkitselt probleemi ees.

Nädalavahetusel nüpeldas Paide Kuressaaret 6:2 ja kindlustas turniiritabelis teist kohta. Levadia alistas Tartu Tammeka 3:2 ning Kalju saavutas võidumaitselise 0:0 viigi suveräänse liidri FC Floraga – tegemist oli sel hooajal esimese korraga, kui Flora kaotas esineliku vastu punkte! Juba kolmapäeval kohtub Floraga Levadia ega saa kindla kolme punkti võtmist eeldada. Hooaja lõpp nihkub aga üha lähemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles