Veiko Kommusaar: politsei vajab õigeid tööriistu (1)

Veiko Kommusaar
, siseministeeriumi sisejulgeoleku-, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler
Copy
Veiko Kommusaar.
Veiko Kommusaar. Foto: Arno Mikkor

Peame alati olema kurjategijatest sammu võrra ees, kirjutab siseministeeriumi sisejulgeoleku-, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Veiko Kommusaar.

Viimasel ajal on olnud palju juttu kõnekaartidest ja suhtlusrakendustest, mida kurjategijad usinalt kasutavad. Kui tahame, et politsei saaks kurjategijale jälile, siis on tal selleks vaja ka sobivaid vahendeid. Infotehnoloogia arenguga arenevad ka kriminaalsete tegelaste infotehnoloogilised oskused. Seega peame siin olema neist sammu võrra ees.

Ma ei toetaks kunagi algatusi, mis muudaksid Eesti n-ö Suure Venna riigiks. Tahan vaid, et inimesed saaksid siin elades öelda, et nemad ei tunne muret oma turvalisuse pärast, sest politseil on kurjategijate peatamiseks vahendid olemas.

Kavandatud muudatused puudutavad ainult kriminaalkurjategijaid, nagu tapjad, retsidivistid, organiseeritud kurjategijad – neid, keda me tänaval eales kohata ei taha. Seega, kui sa pole kurjategija, siis ei pea sa end plaanitavatest muudatustest puudutatuna tundma. Kui, siis ainult selle võrra, et sinu ja sinu lähedaste elu muutub turvalisemaks ning hoitumaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles