Tähetorni tänav avatakse liikluseks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tähetorni tänav.
Tähetorni tänav. Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Tähetorni tänava Paldiski maantee ja Kadaka puiestee vahelise lõigu ning Veerme tänava rekonstrueerimistööd on lõpetatud ning tänav avatakse õhtuseks tipptunniks.

Tööde eesmärgiks oli jalakäijatele ja jalgratturitele ohutumate liikumisvõimaluste loomine, jalg- ja kergliiklusteede rajamine ning sõidutee remont. Rekonstrueeritud tänavalõigu kogupikkus on 2,8 kilomeetrit.

Ehituse käigus rajati Kadaka tee ja Lääne-Tallinna kergliiklustee vahelises lõigus äärekividega piiritletud asfaltbetoonkattega kahesuunaline 1+1 sõidureaga sõidutee kogulaiusega 6-6,5 meetrit.

Tähetorni tänav.
Tähetorni tänav. Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Paldiski maantee ja Lääne-Tallinna kergliiklustee vahelises lõigus rajati äärekivideta asfaltbetoonkattega kahesuunaline 1+1 sõidureaga sõidutee kogulaiusega 7,5 meetrit. Veerme tänava ning Härgmäe ning Aia tänava ristmikud on lahendatud ringristmikena.

Tänava paarisnumbritega aadresside poolsele küljele rajati asfaltbetoonkattega kergliiklustee laiusega 3,5 meetrit. Kergliiklustee ühendati Lääne-Tallinna kergliiklusteega. Kergliiklustee pikkus on kokku 1,8 kilomeetrit.

Veerme tänavale rajati äärekivideta asfaltbetoonkattega kahesuunaline 1+1 sõidureaga sõidutee kogulaiusega 7,5 meetrit. Tänava mõlemale küljele rajati asfaltbetoonkattega kergliiklustee laiusega 3 meetrit.

Ehitustööd läksid maksma ca 4,2 miljonit eurot, millest 192 000 euro eest toetas AS Tallinna Vesi. Ehitajaks oli TREV-2 ning projekteerijaks K-Projekt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles