Karina Orlova: sel korral on valimistel kaalukausil demokraatia ise (14)

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Venemaa plaanib reaalseid rünnakuid USA hääletelugemismasinate ja valimisstruktuuride vastu, hoiatab ajakirjanik Karina Orlova. 
Venemaa plaanib reaalseid rünnakuid USA hääletelugemismasinate ja valimisstruktuuride vastu, hoiatab ajakirjanik Karina Orlova. Foto: Erakogu

USA valimistel pole kaalukausil pelgalt erinevad ideoloogiad, vaid suisa kogu demokraatia käekäik maailmas, leiab viiendat aastat Ühendriikides elav Ehho Moskvõ ajakirjanik Karina Orlova.

Kõrvalt vaadates tundub, et kampaaniat nendeks presidendivalimisteks on olnud liiga palju. Võib öelda, et see algas juba järgmisel päeval, kui Trump sai presidendiks.

On õige, et kampaania algas niipea, kui Trump sai esimeseks ametiajaks valitud. Valituks saamist ta muuseas ei oodanud, vaid oli valmis kaotuseks. Isegi pressiavaldused olid kaotuseks valmis. Mäletate, ta teatas, et ei tunnista valimistulemusi – olles kindel, et Hillary Clinton on võitnud. Melania Trump nuttis, kui sai valimistulemustest teada. Aga Trump orienteerus kohe ümber ja alustas kampaaniat saamaks teist korda valituks. Teame seda kõike raamatutest, mille on kirjutanud administratsiooni insaiderid.

Jah, tõesti – meedias kirjutatakse valimistest väga palju, sest valimisaktiivsust on vaja tõsta. Kui ei kirjutaks, inimesed ei teaks ja nad ei leiaks, et see on tähtis. Arvan, et kõike tehakse õigesti. Nagu ameeriklased sageli toonitavad: «Tasuta vabadust pole olemas!» Esmalt öeldi seda sõja kontekstis – kui on kodu- või II maailmasõja mälestusüritused, rõhutatakse alati, et vabaduse eest, mis on demokraatia alus, peab võitlema, selle eest tuleb maksta.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles