Edukas piletimüügifirma vahetab omanikku

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Ridango validaatorid, mida kasutavad näiteks Elron ja Tallinna Linnatranspordi AS.  
Ridango validaatorid, mida kasutavad näiteks Elron ja Tallinna Linnatranspordi AS.  Foto: Erik Prozes

BaltCapi kolmas erakapitalifond plaanib omandada kontrollosaluse ASis Ridango, mille piletimüügilahendusi kasutavad näiteks Elron ja Tallinna ühistransport.

Ühte konkreetset põhjust osaluse müümiseks on raske välja tuua, ütles Ivo Remmelg, kellele kuulub valdusfirma Andmelogistika OÜ kaudu ligi 39,5 protsenti Ridango aktsiatest. «Ridango on start-up ja start-up’id tulebki lõpuks maha müüa, see on kõikide start-up’ide saatus, juhtub see varem või hiljem,» ütles Remmelg. «Oli sobivate asjaolude kokkusattumus,» lisas ta.

Remmelga sõnul müüvad oma osaluse ka endine tegevjuht, mõned töötajad ja juhatuse liikmed. Komplekstehinguga müüvad väikeaktsionärid oma aktsiad esialgu Andmelogistika OÜ-le, mille järel omandab korraga kontrolliva osaluse Ridangos BaltCap Private Equity Fund III.

Seda, kes peale BaltCapi Ridango aktsionärideks jäävad, ei saa Remmelg avaldada. Samuti jääb saladuseks tehingu maksumus. «Oskan küll [maksumust] öelda, aga ei saa jälle kommenteerida. Seda saab kommenteerida kas BaltCap ise või leiab järgmisel aastal avaldatavatest majandusaasta aruannetest,» ütles ta.

BaltCapi partneri Kristjan Kalda sõnul on intelligentsete transpordisüsteemide sektoril ka varem silma peal hoitud. «Näiteks Soome firma MaaS Global, mis on meil küll Nordic Ninja portfellis. Samas sektoris tegutseb Leedu firma Trafi, mille realiseerisime käesoleval aastal. See sektor pole BaltCapi jaoks sugugi mitte uus,» selgitas Kalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles