Linnaplaneerija: ratturitega hakkab juhtuma üha rohkem õnnetusi (1)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Jaak-Adam Looveeri sõnul on õnnetuste ärahoidmiseks kaks varianti: ehitada taristut või keelata ratta- ja tõukerattasõit. 
Jaak-Adam Looveeri sõnul on õnnetuste ärahoidmiseks kaks varianti: ehitada taristut või keelata ratta- ja tõukerattasõit. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnaplaneerija Jaak-Adam Looveer ütles eile Postimehe otsesaate järel, et kuigi tema endine ülemus, toonane linna peaarhitekt Endrik Mänd sai linnajuhtide kritiseerimise järel sule sappa, tema ennast tagasi ei hoia. Saates ütles ta, et Tallinnas on kvaliteetsete rattateede ehitamiseks puudu nii oskustest kui ka tahtest. Saate teine külaline, sotsiaalmeedias anonüümselt arvutiprogramme kasutades linnaruumis esinevaid puudusi parandav, pseudonüümi @mitte_tallinn taha peituv tallinlane hindas mitmeid linnajuhtide lahendusi ajuvabadeks. Ta osales ka saates anonüümsena, kuna ei soovi avalikult debatis osalemisega kaasnevat kriitikat ja stressi.

Jaak Looveer, kui vaba on teie sõna? Teades, kuidas kultuuriameti juht Aini Härm alluvatele kriitika eest rahanõude edastas – kas räägite seda, mida päriselt mõtlete?

Looveer: Muidugi. Muidu ma siin ei oleks, kui ma ei arvaks, et see saade midagi muudab.

Tahate samuti tänases linnapildis midagi muuta?

Looveer: Tegelikult teeme iga päev selle nimel tööd. Küsimus on mõtteviisis ja ambitsioonis. Ühiskonna mõtteviisis laiemalt. See, mida mitte_tallinn teeb, on ääretult vajalik ja kasulik. See visualiseerib seda ruumi, mis on võimalik, aga kus me veel kaugeltki pole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles