Galerii Pirital lõppes Kõrkja tee silla remont

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy

Suve keskpaigas alanud Kõrkja tee silla rekonstrueerimistööd Pirita jõel on lõpule jõudnud.

«Rekonstrueerimistööde eesmärk oli silla eluea pikendamine ning sõidumugavuse ja liiklusohutuse tõstmine,» sõnas Pirita linnaosavanem Tõnis Liinat. Ta lisas, et vana sild oli amortiseerunud – asfaltkate lagunenud ja silla käsipuud roostetanud. Puudus valgustus. Nüüdseks on ehitustööd lõppenud ja Pirita jões asuvale Kõrkja saarele pääseb mööda korda tehtud silda.

Rekonstrueerimistööde käigus paigaldati sillale uued tugiosad ja hüdroisolatsioon, korrastati olemasolevad raudbetoonkonstruktsioonid ja kaldasambad, ning pandi uus asfaltbetoonkate ja uued sillapiirded. Silda valgustavad leedvalgustid.

Linnaosavanema sõnul on Kõrkja sild pimedal ajal valgustatuna väga pilkupüüdev. «Innovaatiline ja energiasäästlik valguslahendus toob atraktiivsust kloostri piirkonda ja näitab, milliseid võimalusi tänapäevased leedlambid annavad,» märkis Liinat.

Kõrkja tee silla rekonstrueerimise projektdokumentatsiooni koostas Stricto Projekt OÜ. Ehitustöid tegi Leonhard Weiss OÜ. Ehitustööde lepinguline maksumus oli ca 154 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles