Submerged külastas Masinaruumi

Karl Korts
, muusik
Copy
Submerged esines laupäeva varahommikul Tallinnas. 
Submerged esines laupäeva varahommikul Tallinnas. Foto: Masinaruum

Möödunud reede õhtul ning laupäeva öösel ja hommikul toimus Tallinnas metsikmuusika-peosarja «Masinaruum» järjekordne suurvorm, peaesineja mustema otsa drum&bass’i produtsent ja legendaarse plaadifirma Ohm Resistance eestvedaja Submerged (Kurt Gluck), kelle diskograafiat vaadates võib öelda, et ta on muusikaliselt saavutanud kõik, mis vähegi võimalik.

Submerged on rohkem metal kui nii mõnigi muu-metal. Ta on teinud trummile ja bassile sama, mida tegi Suur Nelik (Slayer, Metallica, Anthrax ja Megadeth) omal ajal hevile – ajas asja kurjaks. Ega Napalm Deathi Mick Harris teda ilmaasjata sundinud enda Scorniga vahepeal mööda Euroopat ringi tuuritama. Lõpuks viskas isegi no-wave-bassilegend ja tipp-produtsent Sir Bill Laswell ta tema enda tehtud bändist Method of Defiance välja, sest ta ajas kõik liiga kurjaks ja tummiseks, hoolimata sellest, et ilma Submergedita poleks kuningas Elisa­beth teda ilmselt kunagi rüütliks löönud nende plaatide pärast, mis nad koos tegid.

Olen tänavu helindanud rohkem kui sadat bändi, olnud seotud mõnekümne muusikaväljaandega ja kümnete ürituste korraldusega – seda kõike kolm kuud väldanud töötuse ja täieliku vaikuse kontekstis. Hoolimata sellest, et paljud mu sõbrad räägivad, et see töötuseperiood tuleb lähiajal tagasi, otsustasin aidata korraldada «Masinaruumi», mis on toimunud juba viimased kümme aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles