Eesti eriväelaste osalusel tapeti mitukümmend islamiterroristi (12)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Foto 30 islamisti elimineerimisega päädinud Eesti, Prantsuse ja Mali kaitseväelaste ühisoperatsioonilt.
Foto 30 islamisti elimineerimisega päädinud Eesti, Prantsuse ja Mali kaitseväelaste ühisoperatsioonilt. Foto: Prantsuse kaitsejõud

Eesti ja Prantsuse eriväelaste instruktoritöö Malis kannab esimesi vilju: möödunud nädalal osaleti ühisoperatsioonil kohalike sõduritega, mille käigus elimineeriti mitukümmend islamisti.

Nagu teatasid Prantsuse kaitsejõud oma Twitteri kontol, oli see sihtüksuses Takuba teenivate Prantsuse ja Eesti sõdurite juhendatud malilastele esimene ühine välitöö oma instruktoritega. «Märkimisväärseid tulemusi saavutati tänu efektiivsele lahingpartnerlusele,» kiitis too Eesti, Mali ja Prantsusmaa trikolooridega ehitud postitus.

Ajalehe Le Monde kohaselt osales operatsioonil sada Mali ning täpsustamata arv Eesti ja Prantsuse sõdureid. Prantsuse väljaande andmeil elimineerisid nad umbes 30 EIGSi ehk ISISe Sahara piirkonna haru võitlejat.

«Kohalikud said hästi koolitatud ja olid ülesannete täitmisel tublid,» tunnustas Takubal teenivaid alluvaid ja nende juhendatavaid malilasi erioperatsioonide väejuhatuse ülem kolonelleitnant Margus Kuul.

«See näitab sihtüksuse Takuba olulisust regiooni julgeoleku tagamisel ja edukust meie senistes tegemistes. Samuti Eesti väga head ning lähedast koostööd Prantsusmaa ja Mali relvajõududega terrorismivastases võitluses,» lisas Kuul.

Vastuseks küsimusele, kui suure löögi islamistid selle operatsiooniga said, tunnistas Kuul, et hinnangut on keeruline anda, terrorismivastane võitlus käib edasi. «Eelkõige tuleb sellega tegeleda juba juuretasandil Aafrikas ja Lähis-Idas, et terrorismi ei jõuaks rohkem Euroopasse,» märkis ta.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles