Jääkaru Aron asus teele Prantsusmaale

Postimees
Copy
Jääkaru Aron Tallinna loomaaias. 
Jääkaru Aron Tallinna loomaaias. Foto: Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaias sündinud isane jääkaru Aron alustas eile hommikul transpordikastis teekonda Prantsusmaale, kus tema uueks elukohaks saab La Flèche’i loomaaed Loire’i piirkonnas.

Jääkarude paljundusprogrammi koordinaator on valinud La Flèche’i loomaaia uues jääkarude elupaigas Aronile kaaslaseks Saksamaa Müncheni Hellabrunni loomaaiast pärit emase jääkaru Quintana.

Tallinna loomaaia loomakasvatusnõuniku Anne Saluneeme sõnul oli Aronil suvel aega transpordikastiga harjuda, kuid sellegipoolest on 300–400 kilogrammi kaaluva kiskja transpordikasti saamine vaevanõudev ettevõtmine.

«Metsloomadel tundub olevat seitsmes või kümnes meel, mis ütleb neile, et midagi on täna teistmoodi, ja sunnib neid ettevaatlikkusele. Nii ta ka täna alguses veidi pujäänitas, kuid kokkuvõttes läks jääkarupoiss transpordikasti siiski kiiresti ja rahumeelselt. Selleks et loomal oleks uues kohas kaasas tuttav lõhn, panime talle autosse tema lemmikmänguasja – valge plasttoru, mida talle meeldib vees mängides käppade vahel hoida,» ütles Saluneem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles