Madis Iganõmm: ebaausa metsamajandamise rusuv jälg

Madis Iganõmm
, Metsaomanik ja pärandkultuuri hoidja
Copy
Madis Iganõmm.
Madis Iganõmm. Foto: Erakogu

Järgmise perioodi metsanduse arengukavast on kujunemas üks olulisemaid ühtse rahvustunde alalhoidmise dokumente. Rahulolematus kasuahnelt ja aplalt meie metsadega ümberkäijate üle kandub üha suuremate inimhulkade teadvusse, kirjutab Taarausuliste ja Maausuliste Maavalla Koja vanem, MAK juhtkogu liige Madis Iganõmm.

Vanainimestelt valetamistega väljapetetud vanade talukohtade odavalt kokkuostmine ei tee veel kedagi tõsiselt võetavaks ärimeheks või finantsiliselt kirjaoskajaks. Mõtlema paneb seejuures see, et ausaid ja ebaausaid metsamajandajaid enam ei eristata, sest suhtumist kogu valdkonda kujundavad pettustele üles ehitatud ärimudelid.

Hävitavaid lageraieid tegevad ärimehed peavad loomulikuks, et sellisel teel jõukuse saamisega kaasneb neil meelevaldne õigus kõikide teiste inimeste kodu- ja rahvustunde rikkumiseks. See jälg, mis nende tegevusest maha jääb, on rusuv ning seda ei mõjuta kuidagi ka halbade asjade ilustavate sõnadega teistmoodi nimetamine. Kahetsusväärselt on selliseid mõjusid näha ka järgmise kümnendi metsanduse arengukava pikale venitatud koostamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles