Amet nõuab hooletult Assamalla loomapidajalt puuduste kõrvaldamist

BNS
Copy
Assamalla hooletu loomapidamisega seotud ettevõttel hoitakse silma peal. 
Assamalla hooletu loomapidamisega seotud ettevõttel hoitakse silma peal. Foto: Marianne Loorents

Veterinaar- ja toiduamet nõuab Assamalla külas tegutseva hooletult loomapidajalt puuduste kõrvaldamist, ametnikud kontrollivad olukorda laudas iga päev.

Veterinaar- ja toiduamet teatas, et on kontrollinud Assamalla külas asuvat Alatfar OÜ loomapidamishoonet ning nõudnud omanikult kohest puuduste kõrvaldamist ja loomade heaolu tagamist.

Loomapidaja tegevust nõuete täitmisel – loomadele vajalike pidamistingimuste ja söötmise tagamist – on alates olukorraga tutvumisest kontrollitud alates esmaspäevast iga päev. Selliste kontrollidega jätkatakse kuniks on veendumus, et tuvastatud probleemidele on leitud eesmärgipärased lahendused ja need on rakendatud. Amet kinnitas, et loomapidaja teeb ametiga igakülgset koostööd ja on järginud talle antud juhiseid. Loomade elu ja tervis pole hetkel ohus.

VTA teatas, et sai juhtumi kohta info pühapäeva õhtul ning esmaspäeva hommikul  reageeriti, minnes ettevõtet kontrollima.

«Pühapäeval saabunud info oli ametnikele uus ning see tuleb selgelt eristada juunikuus esitatud kaebusest ja kontrollist. Juunikuus laekunud vihje järgselt teostatud kontrollkäigul veenduti, et loomade elu ja tervis polnud mingilgi viisil ohustatud ning loomapidajale anti vajalikke selgitusi loomade heaolu tagamiseks,» teatas amet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles