Keskkonna­minister Kokk lahkub ametist

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Rene Kokk lahkub valitsusest.
Rene Kokk lahkub valitsusest. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskkonnaminister Rene Kokk (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) esitab täna peaminister Jüri Ratasele (Keskerakond) tervislikel põhjustel lahkumisavalduse. «Mul on kahju ministrina alustatut pooleli jätta, aga pean mõtlema oma tervisele ja perekonnale,» sõnas Kokk. «Arstid on andnud mulle väga selge sõnumi, et pean elukorraldust muutma, tempot mõnevõrra maha võtma.»

Peaminister Ratas ütles eile Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et on Kokaga rääkinud, too oli talle kinnitanud, et on konsulteerinud arstidega, peab valitsuse töötempot ja koormust suureks ning avaldas soovi selle nädala lõpus ametist lahkuda.

Pärast ministriametist lahkumist siirdub Kokk riigikogusse. «Oleksin soovinud, et ta jätkanuks oma kohal, sest ta on teinud väga head tööd. Jõudsime aga ühisele arusaamisele, et tervis on tähtsam kui töö,» teatas EKRE juht Martin Helme. Helme sõnul on ta mõelnud juba uue ministrikandidaadi peale ning kaalumisel on mitu head inimest. «Lõpliku otsuse langetan lähipäevil ning kandidaadi esitan volikogule kinnitamiseks laupäeval Tartus,» teatas Helme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles