Tallinnast sai väikese pausi järel taas koroonakolle (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
«Saame Tallinnas-Harjumaal rääkida püsivast viiruse levikust. Uusi nakatunuid tuleb väljastpoolt koldeid,» kinnitas peadirektori asetäitja tervisekaitse alal Mari-Anne Härma.
«Saame Tallinnas-Harjumaal rääkida püsivast viiruse levikust. Uusi nakatunuid tuleb väljastpoolt koldeid,» kinnitas peadirektori asetäitja tervisekaitse alal Mari-Anne Härma. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnast sai septembris terviseameti murelaps, siis levis viirus peamiselt noorte seas. Oktoobris olukord rahunes, ent praeguseks on asjad muutunud ja viirus levib senisest kiiremini. Harjumaa 107 uuest juhtumist on 74 Tallinnas.

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma (pildil) ütles Postimehele, et Tallinnas ja Harjumaal räägitakse püsivast levikust, mis tähendab, et haigusjuhte tuleb ka mujalt kui vaid terviseameti jälgimise all olevate inimeste seast. Meetmeid rakendatakse või siis soovitusi nende rakendamiseks antakse konkreetsetest nakatumispaikadest lähtudes. Härma sõnul ametil konkreetseid ettepanekuid piiranguteks ei ole. «See on osa tööprotsessist. Meilt küsitakse arvamust, me arvame. See, et terviseamet teeb ettepaneku piirangu kehtestamiseks, ei tähenda, et see nii ka läheb, see on eelkõige valitsuse arutada ja otsustada.»

Prantsusmaa kehtestas 30. oktoobril piirangud, mille järgi peavad kodus töötama kõik töötajad, kelle amet seda võimaldab. Kitsendus ei kehti näiteks bussijuhtidele ja arstidele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles