Suusaliit soovib Olosel vältida sportlaste kokkupuutumist Aivar Rehemaaga (4)

Ville Arike
, reporter
Copy
Suusakoondise peatreener Jaanus Teppan.
Suusakoondise peatreener Jaanus Teppan. Foto: Kristjan Teedema

Seoses Eesti Antidopingult saadud esialgse võistluskeeluga ei saa Aivar Rehemaa praegu suusatajaid juhendada, mõne päeva pärast sõidab plaaniväliselt Olose laagrisse suusakoondise peatreener Jaanus Teppan.

Juhtum hakkas eskaleeruma esmaspäeva õhtul, kui suusaliit väljastas pressiteate, et Soome alaliidult saadud info järgi aitab Seefeldi dopinguskandaali mässitud endine suusatreener Mati Alaver korraldada 4.–25. novembrini Soomes Olosel seitsmele Eesti Suusaliidu liikmesklubi sportlasele laagrisse minekut.

Koroonapandeemia tõttu on Soome reisimiseks vaja saada kutset. Rehemaa pöördus protsessi kiirendamiseks Alaveri poole, kes helistas oma sõbrale, Soome Suusaliidu peasekretärile Ismo Hämäläinenile ja küsis, kas oleks võimalik kutse hankimist kiirendada. Antidopinguagentuur leiab, et Rehemaa koostöö näol Alaveriga on tegemist keelatud seotusega ning ta rikkus maailma dopinguvastase koodeksi reeglit 2.10.

Teppan korraldas alternatiivse majutuse

Asja komplitseeris see, et Rehemaa ei tohi praegu sportlasi mingil moel abistada, kuid temal ja seitsmel suusatajal oli Olosel majutus võetud ühte hoonesse. Kujunenud olukorras pole see hea variant. Rehemaa ütles teisipäeval Postimehele, et Olosel viibimist ja omaette suusatamist ei keela tal keegi ning ta loodab, et sportlased ei pööra otsa ümber.

Suusaliit leidis kolmapäeva pärastlõunaks siiski teistsuguse lahenduse. Reedel sõidab Olosele murdmaa alajuht Ave Nurk ning esmaspäeval Teppan. Võetakse omaette elamine (Teppan: «Leidsime, et nii on ainuõige.») ning kõik alguses Rehemaa korraldatud majutuse võtnud suusatajad võivad soovi korral ümber kolida.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles