Esimene koondislane pidi koroonaviiruse tõttu juba koju naasma

Karl-Joosep Küngas
Copy
Hanna Pajula hooaeg Belgias jäi vähemalt praegu ootamatult seisma.  FOTO: Michelbeke Saturnus Facebook
Hanna Pajula hooaeg Belgias jäi vähemalt praegu ootamatult seisma. FOTO: Michelbeke Saturnus Facebook Foto: Michelbeke Saturnus Facebook

Koroonaviirus tõstab nagu kevadelgi üha enam pead ja Euroopa suurriigid võtavad vastu aina karmimaid reegleid selle vastu võitlemiseks. Nendega peavad hakkama saama mõnedki Eesti tippsportlased, kelle igapäevatoimetused veidi keerulisemaks muutuvad.

Ühel neist tuli sootuks kodumaale naasta, kuna liigahooaeg jäeti esialgu lihtsalt pooleli.

See käis Eesti võrkpallikoondislase Hanna Pajula kohta, kes pidi juba hooaja nii varases faasis Belgiast kodumaale naasma. Belgia kõrgliiga üheksa klubi seisid valiku ees, kuidas edasi minna: kas oodata veel veidi ja püüda ikkagi sel kuul mängudega jätkata või jätta mõneks ajaks kõik katki ja proovida jaanuaris hooaega taasalustada. Viis naiskonda otsustasid teise valiku kasuks ning üks neist oli eestlanna koduklubi Michelbeke Saturnus. Ülejäänud neli peaksid praegustel andmetel oma kohtumised järgneva kahe kuu jooksul kuidagi pidama, kuid väga tõenäoline see siiski pole.

Belgias hakkas koroonaviirusega nakatunute arv oktoobris järsult kasvama. 22-aastane võrkpallur polnud enda sõnul näinud mingeid märke, et olukord võib järsult nii drastilise pöörde võtta. «Eks numbrid rääkisid enda eest, iga päevaga tõusis nakatunute arv meeletult. Niipalju kui mina inimestega kokku puutusin, olid kõik tõesti väga ettevaatlikud. Käidi hommikust õhtuni maskiga, hoiti distantsi ja tehti kõik selleks, et terve püsida. Poodides pidid maskid ees olema ning uste juures olid spetsiaalselt palgatud inimesed, kes terve päev kärusid desinfitseerisid. Kesklinna piirkonnas ei saanud isikukaitsevahenditeta üldse ringi liikuda,» rääkis Pajula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles