Siret Kotka: põllumehed jäid ministri jaoks nähtamatuks (2)

Alexandra Saarniit
Copy
Siret Kotka
Siret Kotka Foto: Tairo Lutter

Valitsus otsustas järgmise aasta riigieelarves erakorraliselt toetada põllumajandussektorit 12 miljoni euroga. Keskerakonna volikogu maaelukomisjoni esimees Siret Kotka sõnul võlgnevad põllumehed tänu peaminister Jüri Ratasele, mitte maaeluminister Arvo Allerile.

Valitsuse liikmed toetasid maaeluminister Arvo Alleri ettepanekut eraldada Vabariigi Valitsuse reservist seoses Covid-19 levikuga 12 miljonit eurot põllumajandussektori toetamiseks. «Peamised kahju saanud sektorid on piimatootmine, lihaveise- ja seakasvatus, lamba- ja kitsekasvatus ning aiandus,» sõnas Aller ja lisas, et toetusraha täpsem valdkondlik jaotus selgub hiljem.

«Maaeluminister küll esitas oma ettepanekud riigieelarvesse, kuid pärast seda jäid põllumehed ministri jaoks nähtamatuks. Riigieelarves üleminekutoetuste real kajastunud null oli meie maaelu hoidjatele halb üllatus,» ütles Kotka lisades, et ilmselt olekski põllumajandussektor suurema toetuseta jäänud, kui ei oleks sekkunud peaminister Jüri Ratas.

«Peaminister võttis põllumeeste mure oma südameasjaks ning töötas eesmärgi nimel tugevalt. Just nii nagu suvel, kui Ratas võitles välja Eesti põllumajandus- ja toidutootjatele välja võrdsemad konkurentsitingimused Euroopa Liidus,» sõnas Kotka.

Rahandusminister Martin Helme tõdes tänasel valitsuse pressikonverentsil, et koroonakriis on põllumajandusturu täielikult sassi keeranud. «Ma väga loodan, et selle otsusega pannakse lõplikult magama need totakad jutud, et tänane valitsus kiusab põllumehi või ajab väiklast jonni nendega. See absoluutselt ei vasta tõele,» rääkis ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles