Prokuratuur ei alusta Kristi Loigo esitatud kuriteoteate menetlemist (1)

Brita-Maria Alas
Copy
Kanal 2 peatas koostöö heategevuslikku teleprojekti «Kodutunne» vedanud produtsendi Kristi Loigoga (endine Nilov, pildil paremal), sest Kanal 2-l tekkis kahtlus, et saate heategevuseks kogutud summad ei ole läinud täies ulatuses abivajajate aitamiseks.
Kanal 2 peatas koostöö heategevuslikku teleprojekti «Kodutunne» vedanud produtsendi Kristi Loigoga (endine Nilov, pildil paremal), sest Kanal 2-l tekkis kahtlus, et saate heategevuseks kogutud summad ei ole läinud täies ulatuses abivajajate aitamiseks. Foto: Madis Sinivee

Kui suvel esitas Kanal 2 heategevussaadet «Kodutunne» vedanud Kristi Loigo kohta kuriteoteate, siis enne uue heategevussaate «Hingesoojus» linastumist esitas Loigo kuriteoteate Kanal 2 kohta. Prokuratuur seda menetlusse ei võta.

Loigo sõnul kaaperdati «Kodutunde» formaat. 

«Alatuid võtteid, süüdistusi ja laimu on tulnud Kanal 2-lt väga palju ning sellega seoses on tekitatud korvamatu kahju kogu «Kodutunde» meeskonnale. Endine assistent (praegune «Hingesoojuse» saatejuht - toim), Lust ja Kanal 2 sõna otseses mõttes varastavad «Kodutunde» tagant,» kirjutas Loigo septembri lõpus sotsiaalmeedias. 

30. septembril esitati avaldus kriminaalasja algatamiseks endise assistendi, Lusti ja Kanal 2 vastu. 

«Samuti saatsime kõigile kolmele välja hagihoiatuse, et viivitamatult ja otsekohe lõpetataks «Kodutunde» kopeerimine ning meie siseinfo kasutamine, laimamine ja varastamine,» lisas Loigo.

Prokuratuuri ja politsei hinnangul kuriteotunnuseid ei nähtud

Põhja Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marie Aava selgitas, et MTÜ Kodutunne esitas kuriteoteate kriminaalmenetluse alustamiseks karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb ärisaladuse ebaseaduslikku saamist, kasutamist ja avaldamist. 

«Hinnanud avalduses toodud asjaolusid, on politsei ja prokuratuuri seisukoht, et kuriteotunnuseid sellest ei nähtu ja menetluse alustamiseks alust ei ole,» sõnas ta. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles